Πολιτικη & Οικονομια

100.000 επιχειρήσεις «υπαρκτανύπαρκτες»

Παράδοξο, αλλά ελληνικό 

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134379-306481.jpg

Η αναστολή δραστηριότητας για περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει δεν έχει καταγραφεί πουθενά επίσημα, με αποτέλεσμα αυτές να χρεώνονται με φόρους, παράβολα και τέλη προς το Δημόσιο, τα Επιμελητήρια ή άλλους φορείς.

Το απίθανο, αλλά άκρως ελληνικό αυτό φαινόμενο, που οφείλεται στην πρότερη ανυπαρξία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), ανέδειξε σήμερα Τρίτη σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕΠΣ).

Τώρα η ΓΓΕΠΣ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ψάχνει τρόπο ν΄ αλλάξει τη σχετική δεσμευτική εγκύκλιο του 2015, ώστε να διαγράψει και επίσημα αυτές τις ανενεργές, λουκετοφόρες επιχειρήσεις από το ΓΕΜΗ και  όποια άλλα κρατικά μητρώα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY