Πολιτικη & Οικονομια

«Νέα μεταπολίτευση» και «Ελλάδα του 2012». Ποιος το είπε πρώτος;

Οι παραπάνω έννοιες, το νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134248-306185.jpg

Τεταμένα είναι τα πνεύματα στην πολιτική ζωή, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου αλλά και ενόψει της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η αφορμή για την τελευταία αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι έννοιες «νέα μεταπολίτευση» και «Ελλάδα του 2021», τις οποίες χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταλογίζει στον πρωθυπουργό «λογοκλοπή».

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ικανός στη λογοκλοπή, αλλά είναι ανίκανος να υπηρετήσει προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας αυτές τις έννοιες, λόγω της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον διακρίνει» αναφέρει η ανακοίνωσή της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι οι επίμαχες έννοιες αποτέλεσαν τα βασικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο.

Λίγη ώρα μετά ήρθε η απάντηση από πηγές της κυβέρνησης: «Συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της περί λογοκλοπής. Ισχυρίζεται πως η έννοια “Νέα Μεταπολίτευση”, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά, ιδίως την περίοδο του κινήματος των πλατειών, καθώς και ο όρος “Ελλάδα του 2021” που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν “κλαπεί” από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Μόνο που το Συνέδριο της ΝΔ έγινε μόλις πριν από 3 μήνες. Εκτός και αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν “πολιτικός κρατούμενος”».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.