- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Θα πάρει «το φιλί της ζωής» ο Μαρινόπουλος;
Σήμερα Παρασκευή τα ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο
Τα ασφαλιστικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε άμεση πτώχευση με κλείσιμο της επιχείρησης ή σε αποδοχή των τεσσάρων αιτημάτων της αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» με βάση το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (δηλαδή «φιλί ζωής» και λειτουργία μέχρι τις 16 του Νοέμβρη, οπότε θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή), συζητιούνται σήμερα Παρασκευή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Υπέρ της «Μαρινόπουλος», που έχει τεράστια χρέη, θα παρέμβουν το ελληνικό Δημόσιο, οι πιστώτριες τράπεζες, μερικοί προμηθευτές, το σωματείο των εργαζομένων και −υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις− η «Σκλαβενίτης», ως κατά συμφωνία αγοράστρια (η αγορά δεν έχει υλοποιηθεί). Η «Σκλαβενίτης» ζητάει διενέργεια ικανοποιητικού ελέγχου των νομικών, φορολογικών και οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διατήρηση των υφισταμένων λειτουργιών της «Μαρινόπουλος». Εναντίον της «Μαρινόπουλος» θα παρέμβουν πολλοί άλλοι προμηθευτές, με την ελπίδα να πάρουν ό,τι προλαβαίνουν από τα χρωστούμενα.
Καθώς η «Μαρινόπουλος» απασχολεί 12.500 υπαλλήλους και διαθέτει δίκτυο με πάνω από 800 καταστήματα, ανησυχία για το πιθανό κλείσιμο δήλωσε μέχρι και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, ο κ. Τζέφρι Ράις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.