Πολιτικη & Οικονομια

Βούτσης: Ο εκλογικός νόμος θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου

Απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, ψήφος στα 17 και παραμένει το 3%

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132258-300528.jpg

Εντός ημερών θα κατατεθεί ο εκλογικός νόμος και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι τα βασικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου είναι η απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, η ψήφος στα 17, ενώ το όριο εισαγωγής στη Βουλή θα παραμείνει στο 3%. Δήλωσε, επίσης, αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις σε φόρους, τόνισε ότι ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξεις και μισθοί, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί για το 2018 στο 2%, από 3,5%. Για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων.

Αναφερόμενος στο Brexit, o πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ανάγκη μετάβασης σε μια «πιο αλληλέγγυα Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει η αυστηρή προτεσταντική προσέγγιση της λιτότητας στην Ευρώπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκτώ αλλαγές σε στέγαση και αναπηρία που φέρνει ο νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οκτώ αλλαγές σε στέγαση και αναπηρία που φέρνει ο νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY