Πολιτικη & Οικονομια

Μέχρι 10 Ιουλίου ο νέος εκλογικός νόμος στη Βουλή

Τι λέει η κ. Γεροβασίλη, τι ελπίζει η κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132035-299966.jpg

«Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας». Θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της βδομάδας «και θα ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Τι άλλο είπε η κ. Γεροβασίλη για τον «αναλογικότερο» εκλογικό νόμο που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής:

  • Πάρθηκαν υπόψη «οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015»
  • Στη Βουλή «μπορεί να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί»
  • «Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων»
  • Για το «Όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

(Σ.Σ. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι όσο χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση και πλησιάζει η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών, ένας «αναλογικότερος» εκλογικός νόμος θα φράξει το δρόμο σε μια πιθανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με την ελπίδα αυτή, αναζητεί στη Βουλή άλλες 47 ψήφους, που θα προστεθούν στις δικές της 153, ώστε να φτάσει τις 200).

(Φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ Φώτης Πλέγας)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ