Πολιτικη & Οικονομια

Μπρουσκέτες

Επάγγελμα «αριστερά», ψήφο στα 18, σύνταξη στα 100

90199-203766.gif
Διογένης Δασκάλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129321-292362.jpg

«Η τέχνη δεν είναι απασχόληση, δεν είναι για να περνάς την ώρα σου. Είναι θρησκεία του ζωντανού και αιώνιου πάθους» είπε ο Τσαρούχης. Γι’ αυτό άλλωστε παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ, ενώ ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρέμεινε στη θέση του.

- Βλέπεις Νίκα θέλει και Καρά. Καρανίκας δυνατά, επάγγελμα «αριστερά», ψήφο στα 18, σύνταξη στα 100.

- Αν πας με άλλη, θα ψηφίσω Χαϊκάλη. Μας λείπουν οι αποκαλύψεις του. Πρωτότυπος καλλιτέχνης. Γιατί όπως είπε και ο Paul Cezanne, «όποιος δεν είναι επαναστάτης στην τέχνη του είναι μοιραία αντιγραφεύς».

- Γιατί ψήφισαν οι 153; Μα ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Για τους υπόλοιπους υπάρχει και το σύστημα Braille. Άλλωστε όπως δισκογράφησε και ο Χάρρυ Κλιν, «Αυτή η καρέκλα έχει τέσσερα πόδια. Τα δύο μπροστινά είναι ανθρώπινα. Φοράνε και παντόφλες».

- Γιατί η Γεροβασίλη βγαίνει μόνο στο κανάλι της ΕΡΤ; Μα γιατί είναι το δικό της TS-ERT.

- Ιδρωμένοι στην Ειδομένη, τελευταίοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι και καταϊδρωμένοι.

- Πάει το αερόστατο, πάν’ τα μεγαλεία. Ήρθε «ωδικώς», τραγουδώντας, τρίζοντας το όραμα του Ηλία. Ψινάκη, είσαι αρχηγός! Τι να μας πούνε τα λιμά του Σάκη και του Λάκη.

- Εννοείται ότι δεν παίρνεις αυτοκίνητο να πας σε μπαρ να πιεις και να καπνίσεις ταυτοχρόνως βλέποντας συνδρομητικό ή μ’ ανοιχτό το τάμπλετ. Τιμή και δόξα στη Θεοπεφτάτου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να βγάζει το χοντρό του κάνοντας την ίδια ώρα το ψιλό του. Έτσι μου ‘ρχεται στο επόμενο τσιγάρο αντί για βότκα να παραγγείλω χυμό αλόη. Μα καθόλου πια να μην μας κόφτει, ούτε εμάς ούτε τον κόφτη!

- Θα τον δέσει τον κόμπο στη γραβάτα μόλις λυθεί το Κυπριακό. Το ‘πε η Αλέξης όχι η Κόρνερ ο Ξενιστής.

- Δεν είναι τίποτα. Ως το 2030 θα ‘ναι ο κόφτης. Μετά σταυροκατσάβιδο με γλυκερίνη. Τελική απελευθέρωση το 2060. Μόνο ο επίτιμος θα ζει να το χαρεί.

Υ.Γ.: Προτεινόμενες διακοπές: στη χώρα του Μαδούρο για να δείτε τα χειρότερα. Όλα τα έξοδα δικά μας πληρωμένα απ’ την τσέπη σας. Αχάριστοι!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ