- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος
«Όχι εκτόξευση της οικονομίας αλλά φορολογικός μαραθώνιος»
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει «δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος» υποστηρίζοντας τις πολιτικές που προωθεί, δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων στη Βουλή.
Μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το μείγμα μέτρων που φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτε άλλο παρά αδιέξοδο και απειλεί με περαιτέρω φτωχοποίηση την κοινωνία.
«Προσδεθείτε, όχι για εκτόξευση της οικονομίας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αναφερόμενος ειδικά στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη» και «αναξιόπιστη», και την κατηγόρησε ότι όχι μόνο δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν έχει καν τη δυνατότητα να τις υλοποιήσει. Αντίθετα, είπε, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία μετάλλαξη του κράτους σε φορέα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Τόνισε πως η ΝΔ «είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας διότι απλούστατα η ίδια είναι το πρόβλημα. «Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο», έκλεισε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το μήνυμά του για πρόωρες εκλογές.
Η ΝΔ αποφάσισε χθες Πέμπτη να καταψηφίσει τις διατάξεις για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, για το δημοσιονομικό «κόφτη» και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.
Θα στηρίξει ωστόσο την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, και τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατρός και κόρη πρώην υπουργού
«Αν το περιφερειακό πρόγραμμα παραμείνει ως έχει, θα καταλήξει ένα κενό πουκάμισο» προειδοποιεί
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.