- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Εγκαίνια της κατασκευής του TAP στη Θεσσαλονίκη παρουσία Τσίπρα
Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα ότι φέρνει επενδύσεις
«Οι επενδύσεις είναι εδώ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και η απόδειξη είναι τα εγκαίνια κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα γίνουν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».
Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων και σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε το γεγονός με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάνοντας για λόγο για «ευτυχή συγκυρία». Το ίδιο το έργο θα δώσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές εταιρίες, που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή του, και σε συνδυασμό με άλλα δύο έργα, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό Φυσικού Αερίου (IGB) και τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και της αξιολόγησης, μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα σε ενεργειακό «παίκτη» στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο «MET», όπου στις 12.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ενεργειακές σχέσεις Άμος Χόκστιν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς , με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Στις 3μ.μ θα αρχίσει στο ξενοδοχείο «MET» η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον χώρο του Λιμανιού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.
Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιακούμπ Εγιούμποβ και ο υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίγιεβ . Την Αλβανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι και ο υπουργός Ενέργειας Ντάμιαν Γκικνούρι. Τη Βουλγαρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Τόντσεβ και η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα. Τη Γεωργία ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι , o υπουργός Εξωτερικών Μίκελ Γιανελίτζε και ο υπουργός Ενέργειας Κάκα Καλάτζε . Την Ιταλία ο υπουργός Επικρατείας Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα . Την Τουρκία ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ . Την Ελβετία ο υφυπουργός Ενέργειας Βάλτερ Στέινμαν, τις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος Άμος Χόκστιν. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Από την κλοπή στοιχείων καρτών έως τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων, ο ψηφιακός κίνδυνος κλιμακώνεται
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.