- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Παππάς στη Νέα Υόρκη για να φέρει επενδύσεις
Ραντεβού με funds και ομίλους asset management
«Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιθυμεί γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους κάποιων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο επενδυτικά funds, ομίλους asset management και επενδυτές.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις οικονομικές εξελίξεις και το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί το πρόγραμμα, αλλά υπερβαίνει τους στόχους του.
Υπογράμμισε ότι -μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου- η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε ένα νέο κεφάλαιο.
Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της καινούριας εποχής, τονίζεται, είναι η σταθερότητα που εκπέμπει μια χώρα η οποία υλοποιεί τα όσα δεσμεύεται, τόσο σε επίπεδο οικονομικών στόχων όσο και μεταρρυθμίσεων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλόξενο για επενδυτές και επιχειρήσεις οι οποίες σέβονται το νόμο και επιδιώκουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Οι συνομιλητές του υπουργού Επικρατείας συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν.
Σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση, η εικόνα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας περιγράφει μια κυβέρνηση που τηρεί τα συμφωνηθέντα, διαθέτει την πολιτική βούληση και τη σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία και -με το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης- βάζει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, σε έναν καινούριο ανοδικό κύκλο ανάπτυξης, σε μια κατάσταση τελείως διαφορετική από όσα απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου τα τελευταία χρόνια.
Κύριο χαρακτηριστικό της Ελλάδας -στο οποίο εστίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους οι επενδυτές- αποτελεί η σταθερότητα. Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, επιθυμία τους είναι οι Θεσμοί να ξεπεράσουν άμεσα τις διαφωνίες τους ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση για το χρέος.
Όπως έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις των επενδυτών, η αγορά δεν έχει ακόμη προεξοφλήσει τα «καλά νέα» από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ενσωματωθεί στις τιμές μετοχών και ομολόγων και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ελληνική αγορά, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του υπουργού.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατρός και κόρη πρώην υπουργού
«Αν το περιφερειακό πρόγραμμα παραμείνει ως έχει, θα καταλήξει ένα κενό πουκάμισο» προειδοποιεί
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.