- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ifo: Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο
Ο επικεφαλής του Ifo εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος
Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας το χρέος αλλά η έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού Ifo (Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών).
Ο Κλέμενς Φούεστ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, τονίζει ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη σχεδίου από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του προηγούμενου καλοκαιριού.
Σε ερώτηση γιατί οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν το «πόκερ» για το χρέος, ενώ η Ελλάδα είναι υπό πίεση εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, ο Φούεστ, μέλος της Επιτροπής «Σοφών» της γερμανικής οικονομίας τόνισε ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται τα δύο ζητήματα.
«Θα ήταν μοιραίο αν οι χώρες του ευρώ δεν έδιναν πλέον τόση προσοχή στις μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις της Ελλάδας λόγω των προσφύγων. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε χωριστά», δήλωσε ο διάδοχος του Χανς Βέρνερ Ζιν στο Ifo, μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post.
«Οι υποσχέσεις του περασμένου καλοκαιριού δεν έχουν τηρηθεί. Ταυτόχρονα γίνεται διαπραγμάτευση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ακόμη και για μια άφεση χρέους. Το θέμα δεν είναι το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά οι μεταβιβάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πιστωτές θα υποχωρούν ξανά και ξανά, ανεξαρτήτως του αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ή όχι», τόνισε ο Γερμανός οικονομολόγος.
Μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση που τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιμένοντας στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, ο Κλέμενς Φούεστ σημείωσε: «Το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την δημιουργία συνθηκών φιλικών για την ανάπτυξη και ότι δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι χώρες-δανειστές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Από την κλοπή στοιχείων καρτών έως τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων, ο ψηφιακός κίνδυνος κλιμακώνεται
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.