- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος: Υπάρχει ένας τρίτος αθέατος και ανεπίσημος εταίρος στην κυβέρνηση
Η λεγόμενη αντιμνημονιακή Δεξιά
Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και από μία «τρίτη δύναμη που προέρχεται από τον συντηρητικό χώρο, τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα, ωστόσο εκτίμησε ότι απομένει να ισχύσει η συμφωνία της 9ης Μαΐου και σημείωσε ότι θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα, χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για το χρέος. Για τη συνολική πορεία της οικονομίας ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε παράταση της αξιολόγησης και υποχώρηση με τους χειρότερους όρους.
Στη συνέχεια σχολίασε ότι «η κυβέρνηση από τη φύση της και από τις αντιφάσεις της δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται ώστε η χώρα να μπει σε μια ατμόσφαιρα ανάπτυξης. Είναι αιχμάλωτη των τεράστιων αντιφάσεων της. Και αιχμαλωτίζει και τη χώρα».
Ερωτηθείς για τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει συστηματικές προσπάθειες να εκφράσει το χώρο του» και πρόσθεσε ότι το θέμα με τη ΝΔ είναι άλλο «ότι υπάρχει ένας, ας το πούμε έτσι, αθέατος και ανεπίσημος τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση».
Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη «τρίτη δύναμη η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».
Αναφερόμενος στον επονομαζόμενο «κόφτη» είπε πως ίσχυε ήδη ένας νόμος που παρακολουθούσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά αυτό είναι άλλο και αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση με την κάβα μέτρων, είναι άλλο.
Σε ερώτηση για το χρέος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «δυστυχώς έχουμε υπαναχώρηση των ευρωπαίων από τις δεσμεύσεις του 2012 και του Ιουλίου του 2015 οπότε και οι αποφάσεις επαναλάμβαναν τις δεσμεύσεις του 2012». Επίσης, απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση και την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς και απέκλεισε εκ νέου τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατρός και κόρη πρώην υπουργού
«Αν το περιφερειακό πρόγραμμα παραμείνει ως έχει, θα καταλήξει ένα κενό πουκάμισο» προειδοποιεί
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.