Πολιτικη & Οικονομια

Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς πλούτος αλλά είναι κρυμμένος στο Λονδίνο

Τι είπε ο επικεφαλής του Eurogroup για την ελάφρυνση χρέους

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128212-289077.jpg

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε μεταξύ άλλών ότι ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Επίσης είπε ότι «Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

Συγκεκριμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι «από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

Μιλώντας σχετικά με τα νέα μέτρα, ο Ντάισελμπλουμ τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά», υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: «Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν» και πρόσθεσε.

«Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο» σημειώσε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίτα
Ακρίτα: «Η ΝΔ της αγίας οικογένειας κατόρθωσε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα»

«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY