- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατρούγκαλος για «κόφτη»: Αντί μείωσης συντάξεων, θα αυξήσουμε τη φορολογία
Iκανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας
«Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία (...) και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων.
Μιλώντας για τον «κόφτη» (στη διαμόρφωση της ελληνικής πρότασης συνέβαλε ο υπουργός Εργασίας) ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν θα γίνεται αυτόματα η μείωση των μισθών και συντάξεων. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει μέτρα, αναπροσαρμόζει μεγέθη... Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού» υποστήριξε.
«Ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού. Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σα να γυρίζαμε πίσω στο χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες» είπε.
«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας» παραδέχθηκε πάντως ο υπουργός Εργασίας.
Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης (...) Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Με το νέο ασφαλιστικό όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τα κυβερνητικά μέτρα το 90% των ανθρώπων, εννιά στους δέκα, θα είναι κερδισμένοι, θα έχουν καλύτερες συντάξεις» επέμεινε ο υπουργός. «Το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο (...) είμαι υπερήφανος για το ασφαλιστικό γιατί εισάγουμε μεταρρύθμιση που βασίζεται στους πυλώνες της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε.
Χαρακτήρισε δε ως «άσκηση sudoku» το πώς θα πληρώσουμε τις συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας πρέπει να μεταφέρει χρήματα από το ένα ταμείο στο άλλο.
«Είναι παλαβό αυτό που είπε ο κ. Βρούτσης για οριζόντιες μειώσεις» ανέφερε σχολιάζοντας όσα είχε πει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ (κάτω).
Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης επέμεινε ότι μετά το 2018 έρχονται οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
Κάνοντας λόγο για το «χειρότερο εφιάλτη», εξήγησε ότι μετά το ν/σ που ψηφίστηκε την Κυριακή, έρχεται και τέταρτο μνημόνιο που λέγεται «κόφτης».
Μιλώντας για «πανηγύρια» δήλωσε ότι «μόνη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι η κόκκινη γραμμή της εξουσίας όλα τα άλλα καταρρίφθηκαν». Πρόκειται για «αυτόματο μνημόνιο» ανέφερε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.