- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβερνητικές πηγές: Οι Ευρωπαίοι αποδέχονται την πρότασή μας, το ΔΝΤ διαφωνεί
Για τον μηχανισμό αυτόματης προσαρμογής ως βάση συζήτησης
Το βασικό πακέτο της αξιολόγησης, ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης και το ζήτημα του χρέους βρέθηκαν στο επίκεντρο του Euroworking Group (EWG), με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του γγ δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ουσιαστικά κλείσει το βασικό πακέτο της αξιολόγησης, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων κα.
Όσον αφορά τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αποδέχθηκαν την ελληνική πρόταση, ως βάση συζήτησης, κρίνοντας ότι πληροί τα τρία κριτήρια που έθεσε το Eurogroup στο Άμστερνταμ (αυτοματισμός, νομοθέτηση και αξιοπιστία).
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του ΔΝΤ, που εκπροσωπήθηκε στο EWG από τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντέλια Βελκουλέσκου επανέλαβε στη συνεδρίαση του EWG τα επιχειρήματα της επιστολής Λαγκάρντ. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι το θέμα του μηχανισμού θα ρυθμιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τέλος, κυβερνητικοί παράγοντες τόνισαν ότι για πρώτη φορά ξεκίνησε η συζήτηση για την αναμόρφωση του επίσημου χρέους της Ελλάδας, βάσει της συμφωνίας του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τους ίδιους κυβερνητικούς παράγοντες ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) κατέθεσε την πρότασή του, η οποία ωστόσο δεν ικανοποίησε το ΔΝΤ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.