Πολιτικη & Οικονομια

Στις 9 Μαΐου το Eurogroup - Τσίπρας: Βαθιά νυχτωμένοι όσοι ονειρεύονται επανάληψη του '15

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με Τζακ Λιου και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127221-286491.jpg

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι το Eurogroup για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00.

Τη σύγκληση του Eurogroup το απόγευμα της 9ης Μαΐου ανακοίνωσε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του κ. Ντάισελμπλουμ, Μίτσελ Ρέινς.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες μέρες με κύκλους του μεγάρου Μαξίμου να τονίζουν πως θα διαψευστούν όσοι πιστεύουν ότι θα επαναληφθούν οι δραματικές ώρες του 2015.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τη Μεγάλη Πέμπτη τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο επίκεντρο των επικοινωνιών βρέθηκε η πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός και αφού αποκόμισε μια σαφή εικόνα από τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους υποστήριξε ότι η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά, από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

«Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά. Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι συμμερίζονται τις απόψεις της Αθήνας και διακρίνουν ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ