- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κυβέρνηση θα παίξει το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης με παρέμβαση Τσίπρα
Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
Αγωνία επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση τα δύο κείμενα που βρίσκονται στο τραπέζι (του ΔΝΤ και της Κομισιόν).
Σύμφωνα δε, με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στο βάθος διαφαίνεται (εκ νέου) και το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης, με ενεργοποίηση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι Αθήνα και δανειστές είναι πολύ κοντά σε δημοσιονομικά και φορολογικό, αλλά «κρατούν μικρό καλάθι». Μεγαλύτερη απόσταση υπάρχει στις περικοπές στις επικουρικές, όπως καταγράφηκε και στη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου πριν ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
«Στόχος μας είναι να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση έως τις 22 Απριλίου... Δεν θα κάνουμε πίσω, αλλά στόχος είναι να κλείσουμε... Έπρεπε να είχαμε κλείσει χθες, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και τακτική, καμία στρατηγική καθυστερήσεων» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, «δείχνοντας» το ΔΝΤ.
Σημειώνεται ότι για να συνταχθεί ένα «προσύμφωνο» πριν το ελληνικό Πάσχα, δηλαδή ένα προσχέδιο συμφωνίας που θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση χρημάτων έως τον Ιούνιο, υπάρχουν τα κείμενα του Ταμείου και της Επιτροπής, με σχεδόν ταυτόσημα μέτρα, αλλά διαφοροποίηση όσον αφορά την απόδοσή τους το 2018.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.