- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει γίνει μέγας χορηγός ρατσιστικών/ φασιστικών αντιλήψεων και κομμάτων»
Κωνσταντινόπουλος: «Δεν υπάρχει κράτος στη Χίο και στην Ειδομένη γιατί δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ»
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό έχει γίνει μέγας χορηγός ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και κομμάτων» και πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει κράτος στη Χίο και στην Ειδομένη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υπάρχει κράτος εκεί».
Επίσης αναφέρθηκε και στη διαρροή Wikileaks λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η επιλογή της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει διαρροές και υποκλοπές στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ δεν την οδήγησε πουθενά. Αντίθετα, φέρεται να έχει αποδεχθεί μέτρα 5-6 δις ευρώ» και σημείωσε πως «Ο κ.Τσίπρας να πει επιτέλους τι πραγματικά έχει συμφωνήσει με τους εταίρους».
Μεταξύ άλλων είπε:
- Ο κ.Τσίπρας πρέπει να πει ανοιχτά ποιες συμφωνίες έχει κάνει με το ΔΝΤ και τους εταίρους. Φοβάμαι πως η διαπραγμάτευση έχει περάσει σε επικίνδυνο στάδιο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η Κυβέρνηση συμφωνούσε με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους. Χθες ακούσαμε από τον κ.Τσίπρα πως δεν συμφωνεί με το ΔΝΤ ούτε στο θέμα του χρέους. Και η μοναδική ρύθμιση του χρέους που υπάρχει, είναι αυτή που έγινε το 2012, από άλλη Κυβέρνηση.
- Σήμερα, μετά από τους χειρισμούς που επέλεξε να κάνει η Κυβέρνηση με υποκλοπές και διαρροές, δεν προκύπτει από τίποτε πως η Γερμανία και η κα Μέρκελ έχει διαφωνήσει με το ΔΝΤ. Επίσης, η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ δεν έχει βελτιωθεί. Οι τακτικισμοί της Κυβέρνησης δεν την έβγαλαν πουθενά. Αντιθέτως φέρεται – και δεν διαψεύδει - να έχει αποδεχθεί τις υποδείξεις του ΔΝΤ για καμία πρόσληψη έως το 2018, για επιπλέον φόρους, και γενικά για μέτρα ύψους 5-6 δις ευρώ. Επισημαίνω πως, μπροστά σε όλα αυτά, το mail Χαρδούβελη φαντάζει μηδαμινό.
- Είναι σαφώς επικίνδυνο να εξετάζουν το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος τα στελέχη του ΔΝΤ, ακόμη και στις εσωτερικές τους συνομιλίες. Είναι όμως εξίσου –αν όχι περισσότερο– επικίνδυνο να εξετάζει το ίδιο αυτό ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, εδώ κι ένα χρόνο, και να απειλούν με αυτό την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, η πολιτική της Κυβέρνησης έχει γίνει ο μέγας χορηγός των ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και κομμάτων: στη Χίο, στην Ειδομένη, το κράτος απουσιάζει παντελώς ή είναι εχθρικό με τους πολίτες που μέχρι χθες ήταν φιλικοί έναντι των μεταναστών και προσφύγων, με αποτέλεσμα να τους στρέφει εναντίον τους.
- Δεν υπάρχει κράτος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υπάρχει κράτος σε αυτές τις περιοχές. Εδώ κι ένα μήνα, η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τους «αλληλέγγυους», που είναι πρώην φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους χρησιμοποιούσε σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις, να έχουν κλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.