- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαξίμου: «Άνθρακες ο θησαυρός» στα «Νέα»
Από το 2010 ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι» ΟΕ
«Άνθρακες ο θησαυρός» που ανακάλυψαν «Τα Νέα» απαντά το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται σε «παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα».
Με τίτλο: «Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» το Μαξίμου βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη καθώς υποστηρίζει ότι «ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.
Ο πρωθυπουργός το 2007, πριν ακόμη αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει... στη Σέριφο!»
Τι να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή! Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!
ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).
ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Επικρατείας».
Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015 μαζί με τον Νίκο Παππά. Πρόκειται για την «Χ. Καραμάνος - Ν. Παππάς - Α. Τσίπρας Ο.Ε.», της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κ. Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010, ωστόσο τόσο η συμμετοχή του στην εταιρεία, όσο και η μεταβίβαση του ποσοστού του δεν εμφανίζεται στις δηλώσεις πόθεν έσχες του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.