Πολιτικη & Οικονομια

Κομισιόν: Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία του Αυγούστου

«Δουλεύουμε αφοσιωμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125030-280584.jpg

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ολοκληρωθεί επιτυχώς και όσο το δυνατόν συντομότερα η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε τη Δεύτερα, από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Δουλεύουμε αφοσιωμένα, με καλή πίστη και πυρετωδώς, για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατόν και για την επίτευξη όλων των στόχων» ανέφερε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στους όρους της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου.

Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά η συμφωνία του Αυγούστου, βασισμένη σε μία δίκαιη αξιολόγηση. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε σταθερά δημόσια οικονομικά και να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή και το ΔΝΤ έχουν κοινή θέση όσον αφορά την αξιολόγηση, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα παρακολούθησης στην Ελλάδα, δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο. Αρκέστηκε να πει ότι «η Επιτροπή δεν σχολιάζει διαρροές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας - Καλή τύχη σε όσους ονειρεύονται κυβέρνηση των ηττημένων

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού

ΕΛΑΣ: Η ανακοίνωση του κόμματος για την ομιλία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
ΕΛΑΣ: Χωρίς όραμα και στρατηγική, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας η ομιλία Μητσοτάκη

«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα» σχολιάζει το κόμμα

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ
Μητσοτάκης στην 90ή ΔΕΘ: Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους - Διπλό ενοίκιο σε ιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY