- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ποτάμι για Wikileaks: Να αξιοποιήσουμε τις αντιθέσεις των δανειστών προς όφελος της χώρας
«Εύλογα κανείς αναρωτιέται ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή»
Ερωτηματικά προκαλούν οι διαρροές διαλόγων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ιστοσελίδα WikiLeaks, σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του μετά το έγγραφο που διέρρευσε για το ρόλο του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση.
Επίσης τονίζει ότι «Εύλογα κανείς αναρωτιέται ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή».
Και συνεχίζει ως εξής: «Αυτό πάντως που γίνεται άμεσα αντιληπτό, είναι ότι η πολυδιαφημισμένη «σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές δεν υφίσταται. Οι διάλογοι μαρτυρούν ότι η σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης με το ΔΝΤ να κρατά μια σκληρή διαπραγματευτική γραμμή.
Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να μην καταλήξει σε μία κατάσταση «χάνω-χάνω» (lose-lose) αλλά να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας. Να επιμείνει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων χωρίς πρόσθετα νέα σκληρά μέτρα που δεν τα αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία. Παράλληλα να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βασιστεί στις κατάλληλες συμμαχίες αλλά αυτό προϋποθέτει σχέδιο, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει επιτέλους να τρέξουν και να μην κωλυσιεργούν. Ο χρόνος για άλλη μια φορά δε μετράει υπέρ της χώρας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.