- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αλεξιάδης αποκάλυψε τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων
Με συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg
Tο νομοσχέδιο με τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό είναι σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός είπε ότι τα κίνητρα για όσους δηλώσουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό θα αφορούν στην απαλλαγή τους από πρόστιμα και κάποιες προσαυξήσεις, πιθανόν και από ποινικές διώξεις. «Δεν θα συγχωρήσουμε τα πάντα, αλλά θα δώσουμε κίνητρα, ώστε να υπάρξει συμμετοχή» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα δηλούμενα κεφάλαια θα φορολογούνται με τον συντελεστή φορολογίας που ίσχυε, όταν δημιουργήθηκαν τα εισοδήματα.
«Εάν κάποιος είχε δηλώσει εισόδημα, για παράδειγμα, 200.000 ευρώ σε ένα έτος, αλλά είχε καταθέσει 500.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Οι προτάσεις για συντελεστή φορολογίας 10-15% δεν είναι σοβαρές, ο συντελεστής θα είναι υψηλότερος» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απώλειες εσόδων μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και το παράνομο εμπόριο. Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 200 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή έως σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι Αρχές ερευνούν σήμερα 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ (Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου). Αναφερόμενος στην πορεία των δημοσίων εσόδων φέτος, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι είναι εντός των στόχων του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τη φορολογία εισοδήματος και ενοικίων, όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές πέρυσι το καλοκαίρι.
ΦΩΤO: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.