- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Στα τέσσερα, αλητάμπουρα»: Βενιζέλος προς Καμμένο (video)
Ηθικο-προσωπική σύγκρουση τη νύχτα της Τρίτης
Την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλου προκάλεσε ο κ. Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν υπαινίχτηκε ότι μέλη της οικογένειας του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έχουν σχέση με τη «Μαρφίν» και τον επιχειρηματία κ. Αντρέα Βγενόπουλο.
«Ακουσα το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Ποιος ο λόγος κ. Βενιζέλο, εσείς που ηγείστε ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ; Τι έχει να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως έχει καμία σχέση με τη "Marfin"; Μήπως έχετε συγγενικά πρόσωπα στη "Marfin"; Η Αριστέα Μπουγάτσου και ο Χάρης Μπότσαρης [σ.σ. δημοσιογράφοι, μεταστάντες πλέον] πέθαναν με τον καημό ότι όλα αυτά τα οποία ερευνούσαν και κατήγγειλαν, κάποιοι σαν και σας τα έθαβαν, για να συγκυβερνήσουν με τον Σαμαρά και να καλύψουν τον Παπαντωνίου και τον Τσοχατζόπουλο» είπε ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Βενιζέλος φώναζε, διακόπτοντας και ζητώντας από τον προεδρεύοντα κ. Τάσο Κουράκη το λόγο επί προσωπικού: «Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» [σ.σ. αγοραία, σεξιστική έκφραση οπου είχε πρωτοειπωθεί στη Βουλή πέρυσι από τον κ. Καμμένο και είχε γίνει αποδεκτή από την τότε προεδρεύουσα κ. Κωνσταντοπούλου].
«Αυτή είναι η αλήθεια, βρίζετε όσο θέλετε» ανταπάντησε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση θα παραμείνει όρθια για να φτάσετε επιτέλους εκεί που σας αξίζει, στη Δικαιοσύνη, και να επιστρέψετε τα χρήματα που πήρατε εις βάρος του ελληνικού λαού».
Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε να διαμαρτύρεται, αλλά ο λόγος δεν του δινόταν. «Σας παρακαλώ, τι εκφράσεις είναι αυτές;» είπε ο προεδρεύων κ. Τάσος Κουράκης.
Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο βήμα είχε ανέβει περιμένοντας τη σειρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάντζας ακούστηκε να φωνάζει προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Κάτσε κάτω ρε!», ενώ άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος φώναζε: «Η ασυλία σας τελείωσε κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε!».
Δείτε το video:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ δεν μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη δημοσιονομικού χώρου. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή.
«Ο πολιτικός αλλάζει απλώς λογότυπο»
Πότε θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ στην αντλία
Αντιδράσεις για τα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες
«Η μεγαλύτερη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός
11 χρόνια πριν σε ομιλία του στη Βουλή και ενώ η χώρα όδευε ολοταχώς στα capital controls και στο τρίτο μνημόνιο
Τα πρόσωπα που αποτελούν την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Πώς το κράτος δικαίου γίνεται πεδίο σύγκρισης στην ΕΕ; - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
«Μου λείπει η πιο ανεπίσημη συμμετοχή μου στη ζωή» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Aπέτυχε γιατί τον ένοιαζε μόνο να πάρει την εξουσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Tα όρια της νομιμότητας στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες
Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές
Οι συσκευές τηλεϊατρικής δίνουν τη δυνατότητα για εξειδικευμένες εξετάσεις επί τόπου
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.