- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η σημερινή Ελλάδα απέχει πολύ από μια κανονική Δημοκρατία
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» και μυστικά παζάρια της κυβέρνησης
«Για ανθρώπους σαν και εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής όπου συνεχίζεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και τη διαφφθορά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει στην εξουσία, όπως είπε, με κάθε τρόπο και μέσο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
«Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός».
«Μπήκατε σε μυστικά παζάρια» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
«Πλην της γνωστής γάτας στις μυστικές συναντήσεις, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με εκπρόσωπο της διαπλοκής; Και γιατί τόσες συναντήσεις; Για να πείτε τελικά "όχι"; "Όχι" σαν αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε "ναι"», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπισμό της αριστεράς που βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης και είπε, χαρακτηριστικά, ότι «με τις ανοησίες σας είναι βέβαιο ότι τους επενδυτές θα τους κάνετε μετανάστες».
«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» πρόσθεσε ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες κατά της διαπλοκής προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι οι κ.κ Μουζάλας και Καμμένος είναι στις καρέκλες τους και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».
«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Στην υπόθεση των εκβιαστών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.
«Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ δεν μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη δημοσιονομικού χώρου. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή.
«Ο πολιτικός αλλάζει απλώς λογότυπο»
Πότε θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ στην αντλία
Αντιδράσεις για τα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες
«Η μεγαλύτερη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός
11 χρόνια πριν σε ομιλία του στη Βουλή και ενώ η χώρα όδευε ολοταχώς στα capital controls και στο τρίτο μνημόνιο
Τα πρόσωπα που αποτελούν την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Πώς το κράτος δικαίου γίνεται πεδίο σύγκρισης στην ΕΕ; - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
«Μου λείπει η πιο ανεπίσημη συμμετοχή μου στη ζωή» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Aπέτυχε γιατί τον ένοιαζε μόνο να πάρει την εξουσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Tα όρια της νομιμότητας στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες
Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές
Οι συσκευές τηλεϊατρικής δίνουν τη δυνατότητα για εξειδικευμένες εξετάσεις επί τόπου
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.