- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βίτσας: Δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη από τους πρόσφυγες
Αποστάσεις από τις δηλώσεις Μάρδα
Την ανάγκη «να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του συντονιστικού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες Δημήτρης Βίτσας κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από τις δηλώσεις Μάρδα περί προσφύγων - επενδυτών.
Επίσης, ο κ. Βίτσας σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Μάρδα επισήμανε ότι δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα από τους πρόσφυγες. «Ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης, δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή, δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση (επενδυτή) μεταξύ των προσφύγων», είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Βίτσας σχολίασε επίσης τη νέα αναταραχή, χθες, στην Ειδομένη και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ΜΚΟ. «Καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας».
«Τα επιπλέον μέτρα είναι να απαγορεύσουμε σε αυτές τις ΜΚΟ να μπαίνουν σε οργανωμένους χώρους και το δεύτερο είναι ότι μέσω της πειθούς θα πρέπει να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας ότι κλιμάκιο με διερμηνείς εξηγεί και προσπαθεί να πείσει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι πρέπει να φύγουν από την περιοχή και να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.