Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μάρδας επιμένει: Υπάρχουν πρόσφυγες που μπορούν να κάνουν επενδύσεις

«Ψάξτε στο Google» είπε στους δημοσιογράφους

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124346-279030.jpg

Σε πρωινές του δηλώσεις στο Mega, ο Μάρδας εμμένει στη θέση περί προσφύγων - επενδυτών και  εκτίμησε ότι ανάμεσα στους άμαχους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία υπάρχουν και εύπορα πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως εξηγεί κάποιοι εξ αυτών δεν κατόρθωσαν να φτάσουν εύκολα στη Βόρεια Ευρώπη επειδή δεν τους δόθηκε βίζα και συνεπώς υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Τουρκίας.

Παράλληλα είπε ότι ετοιμάζει σχετική εισήγηση, που μπορεί να κατατεθεί και σήμερα Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τέτοιες ιδέες δεν κατατίθενται χωρίς προεργασία. Προέτρεψε δε τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν σχετικά στοιχεία στο Google για το πώς λειτούργησαν άλλες χώρες στο θέμα των προσφύγων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ακόμα ότι οι επενδύσεις των προσφύγων δεν θα αφορούν μόνο αγορές ακινήτων, οδός που μπορεί να διασφαλίσει στους αγοραστές διαμονή στην Ελλάδα, αλλά επενδύσεις χρημάτων σε διάφορα είδη δραστηριότητας.

Ο κ. Μάρδας απέρριψε κάθε σύγκριση της πρότασής του με την πολιτική που έχει εφαρμόσει η Δανία, η οποία έχει συγκεντρώσει τιμαλφή που έχουν στην κατοχή τους οι πρόσφυγες που φτάνουν στο έδαφός της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY