- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος κατά Παπαγγελόπουλου και υπέρ δικαστικής ανεξαρτησίας
Με αφορμή γράμμα Σηφουνάκη στα «Επίκαιρα» του Λιβάνη
Με αφορμή την αξιοποίηση ενός γράμματος του πρώην υπουργού κ. Νίκου Σηφουνάκη από το περιοδικό «Επίκαιρα» του κ. Λιβάνη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος στρέφεται τόσο κατά του επιστολογράφου και του εκδότη, όσο και κατά του τωρινού υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου. Τυπικά η παρέμβαση Βενιζέλου αφορά μια δήθεν μυστική του συνάντηση με τον επιχειρηματία κ. Βγενόπουλο, βαθύτερα όμως σχετίζεται, πρώτο, με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις σ΄ αυτήν, και, δεύτερο, με την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ ως προς το ΣΥΡΙΖΑ
Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου
«Στο περιοδικό “Επίκαιρα” του εκδότη κ. Λιβάνη δημοσιεύεται επιστολή του κ. Ν. Σηφουνάκη προς την κ. Φώφη Γεννηματά, με την οποία διαμαρτύρεται γιατί οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και μεταξύ αυτών ο Ευ. Βενιζέλος ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εισαγγελέως εφετών που καταγγέλλει πιέσεις και εκβιασμούς κατά την εκτέλεση των δικαστικών της καθηκόντων.
Η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι όταν μια υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο (με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιδικία) ή κάποιον για τον οποίο έχουμε κακή γνώμη ή αντιπαθούμε, [τότε] δεν έχουν καμία σημασία οι καταγγελίες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών και ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η άσκηση ελέγχου επί της κυβέρνησης για προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου συνιστά «ουσιαστική στήριξη στο Βγενόπουλο». Αυτό το θεσμικά ανατριχιαστικό λέει ο κ. Σηφουνάκης. Ο,τι ακριβώς λέει ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης και τα γνωστά φερέφωνά του.
Την επιστολή αυτή το περιοδικό του κ. Λιβάνη την κάνει πρώτο θέμα με χυδαίο τρόπο, αντάξιο του ρόλου που έπαιξε και παίζει το περιοδικό αυτό στη συγκρότηση του μετώπου της «αριστεροδεξιάς συνωμοσιολογικής αντιμνημονιακής δημαγωγίας» που οδήγησε τη χώρα στη δραματική οπισθοχώρηση των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών. Αναμενόμενο δυστυχώς λόγω της δυσκολίας στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.
Το μέτωπο υποστήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου είναι, όπως φαίνεται, περιέργως ευρύ και πολιτικά και επιχειρηματικά απροκάλυπτο. Μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό του κ. Λιβάνη έσπευσε προς «αξιοποίηση» το Μαξίμου του κ. Τσίπρα με επίσημο δελτίο Τύπου. Τέτοιος συντονισμός !
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη / ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχει σαφή θέση επί των θεμάτων αυτών που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών ατοπημάτων. Κανείς δεν θα κάνει τη δημοκρατική παράταξη ουρά των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, των εταίρων τους και των μεντόρων τους.
Το κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν ισχύουν a la carte και η Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτικός βραχίονας του κ. Τσίπρα και των υποστηρικτών του.
Όλες οι συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με όσους ζητούν να τον δουν για πολιτικά και κοινοβουλευτικά θέματα γίνονται επίσημα στο γραφείο του, έτσι ώστε να είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση του Διαδικτύου και όσων ΜΜΕ ενδιαφέρονται. Όποιος προτιμά τη μέθοδο των μυστικών ραντεβού σε διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται συμπαθή κατοικίδια μπορεί να την ακολουθεί.
Αυτά για τα οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο –προφανώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα– ο κ. Βγενόπουλος θα γίνουν δημοσίως γνωστά πολύ σύντομα, γιατί ο κ. Βγενόπουλος θα ζητηθεί να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αμέσως μετά την ακρόαση των κκ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου, για την οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται. Εκεί θα δούμε και ποιος έχει σχέση με ποιον».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.