- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκτακτη εισφορά από τα 18.000 ευρώ
Νέα φορολογικά βάρη φέρνει η νέα κλίμακα που πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές
Νέα αναπροσαρμογή της έκτακτης εισφοράς πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλιστούν ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Η νέα κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην οποία φέρεται ότι συγκλίνουν οι δύο πλευρές, δίνει μικρές ελαφρύνσεις σε όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 17.000 ευρώ. Από τα 18.000 ευρώ και πάνω αρχίζουν οι επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στο επικρατέστερο σενάριο, στο οποίο κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως υπήρξε συμφωνία από τους δανειστές, όσοι δηλώνουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα συνεχίσουν να παραμένουν εκτός βεληνεκούς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια διαμορφώνονται κλιμάκια επί των οποίων επιβάλλονται διαφορετικοί συντελεστές, αλλά όσο και εάν αυξάνεται το εισόδημα, τα πρώτα 12.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητα.
Η κλιμάκωση αρχίζει σχετικά ήπια, με πρώτο συντελεστή 2,2% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 12.000 έως 20.000 ευρώ.
Έτσι, για φορολογούμενο με εισόδημα 15.000 ευρώ, η εισφορά μειώνεται κατά 39 ευρώ από 105 ευρώ σήμερα, στα 66 ευρώ. Από τα 18.000 ευρώ και άνω αρχίζουν οι επιβαρύνσεις.
Στα 30.000 ευρώ η εισφορά από 420 ευρώ αυξάνεται σε 676 ευρώ, στα 40.000 ευρώ από τα 800 στα 1.326 ευρώ και στα 50.000 ευρώ η εισφορά υπερδιπλασιάζεται από τα 1.000 ευρώ στα 2.026 ευρώ.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.