- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γεννηματά ζητά από τον Τσίπρα ξεκάθαρες κουβέντες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
«Τίθεται σοβαρό ζήτημα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας»
Ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποχρεωθεί να φιλοξενήσει 150.000 πρόσφυγες στο έδαφός της ζήτησε, το πρωί της Κυριακής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πρέδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Η κα Γεννηματά επισήμανε ότι αν ο πρωθυπουργός επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας με δέσμευση για 150.000 θέσεις στις αποσκευές του, τότε «κάτι αλλάζει» στη διακομματική συνεννόηση που επετεύχθη στο Συμβούλιο Πολιτική Αρχηγών την Παρασκευή, με δεδομένο ότι το κοινό ανακοινωθέν θέτει ως εθνική γραμμή ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από ό,τι της αναλογεί.
Επιπλέον, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε για ποιο λόγο τις τελευταίες ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για φιλοξενία 150.000 προσφύγων τη στιγμή που η συμφωνία του φθινοπώρου προβλέπει ότι η χώρα μας οφείλει να δημιουργήσει συνολικά 50.000 προσωρινές θέσεις υποδοχής, εκ των οποίων μάλιστα οι 20.000 θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
«Τίθεται σοβαρό ζήτημα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας. Αν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία πρέπει να το γνωρίζουμε», επισήμανε. Προσέθεσε με νόημα ότι δεν μπορεί να καταλάβει εάν η βοήθεια που υπόσχεται η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι για να διανεμηθούν στην Ε.Ε. οι πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα ή για να παραμείνουν φιλοξενούμενοι στη χώρα μας.
Η κα Γεννηματά σημείωσε ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το ταχύτερο δυνατό ώστε να μειωθεί η πίεση που υφίσταται η χώρα μας.
Συμπλήρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής να διεκδικήσει κυρώσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν τηρούν αυτή τη συμφωνία, όπως η Ουγγαρία ή η Σλοβακία.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.