- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι είπε ο Αλεξιάδης για αποδείξεις και μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά
Τόνισε ότι ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα
Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβαρύνει τα νησιά με ένα ακόμη μέτρο, όπως είναι αυτό της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, λόγω του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».
Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης, «εξετάζουμε το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές», επισημαίνοντας πως η η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτό το μέτρο με τους θεσμούς και «ελπίζω να υπάρξει θετική κατάληξη».
Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση ενός μηνός, που αποτελεί κυρίως δική του ευθύνη και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οι διμηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου να γίνουν μηνιαίες και περισσότερες, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στη χρονιά. Η πρώτη δόση, συμπλήρωσε, ελπίζουμε πως θα είναι το Μάιο.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί τελικά με τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι θα κατατεθούν άμεσα νομοσχέδια όπου θα υπάρξει διάταξη για όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου να χτίζουν ένα ποσοστό αυτού με πλαστικό χρήμα, για το οποίο δεν θα χρειάζεται να κρατούν αποδείξεις. Εκτίμησε, δε, πως τα νομοσχέδια αυτά θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας στη Βουλή.
Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε επίσης στη διάταξη που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όλες οι δωρεές, είτε σε είδος είτε σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, που έγιναν ή θα γίνουν από εδώ και πέρα σε φορείς του δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ. Δευτέρα ή Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή και ελπίζω να ψηφιστεί ομόφωνα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Γενικότερα, ωστόσο, υπογράμμισε πως οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.