Πολιτικη & Οικονομια

Κομισιόν: Ούτε αναστολή της Σένγκεν, ούτε «έξωση» της Ελλάδας

Τι δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
119241-266446.jpg

«Δεν μιλάμε για αναστολή της Σένγκεν ούτε για αποκλεισμό. Να εφαρμόσουμε τους κανόνες, να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα», δηλώνει ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος - απαντώντας μέσω twitter στην εφημερίδα Le Monde - επιδιώκοντας να βάλει τέλος στις πληροφορίες που δημοσιεύονται για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

Επίσης η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτρό διέψευσε κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αποκλειστεί, διαδικασία η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τη Le Monde, θα ξεκινούσε ήδη από αύριο, στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. Η εκπρόσωπος χαρακτηρίζει το εν λόγω άρθρο ως «λανθασμένο» και «απλουστευτικό» και διαμηνύει εκ νέου:

«Η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί από την Σένγκεν».

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρώπης έδωσαν το πράσινο φως στην Κομισιόν να εξετάσει τις πιθανές βάσεις ενεργοποίησης του άρθρου 26 της Συνθήκης, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ για περίοδο έως και 2 έτη.

H γαλλικής εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή ανοίγει κατ' ουσίαν τον δρόμο για να τεθεί η Ελλάδα εκτός Σένγκεν, εξαιτίας της αδυναμίας της να διεξάγει αποτελεσματικούς ελέγχους έναντι των προσφυγικών ροών στα σύνορά της, τα οποία αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ