Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση της ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση για στοχοποίηση και εκφοβισμό όλων των δημοσιογράφων

 «Προσπαθεί να τους φορτώσει την αδιέξοδη πολιτική της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
119154-266227.jpg

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να στοχοποίησει και εκφοβίσει όλους τους δημοσιογράφους με το βίντεο που πρόβαλε στην εορταστική εκδήλωση στο Tae Kwon Do. 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό».

Επίσης τονίζει ότι: «Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους».

Και συνεχίζει ως εξής: «Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό».

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ