- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καταγγελίες της Athens Review of Books για τον Νίκο Κοτζιά
Στέλνει επιστολές σε Τουσκ, Γιούνκερ και Υπουργούς Εξωτερικών ΕΕ και ΗΠΑ
Καλά κρατεί η κόντρα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με την Athens Review of Books (ARB) η οποία καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών, για τη δημοσίευση επιστολής στην οποία σύμφωνα με τον υπουργό, περιέχονται «συκοφαντικοί ισχυρισμοί που υπερβαίνουν κάθε ανεκτό όριο ψεύδους».
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή την επιστολή ο Νίκος Κοτζιάς περιγραφόταν ως ο «πιο ακραίος και φανατικός, σκληρός και αμείλικτος κνίτης της γενιάς μας/του, ένας πραγματικός γκαουλάιτερ του σταλινισμού».
Για τον λόγο αυτό ο κ. Κοτζιάς υπέβαλε μήνυση στην ARB για προσβολή της προσωπικότητάς του απαιτώντας χρηματική αποζημίωση 250.00 ευρώ. Τελικά, σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργού και η ARB καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση για προσβολή της τιμής και υπόληψής του. Ωστόσο, η ARB με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή «αδιανόητη σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου του δυτικού πολιτισμού, πολλώ δε μάλλον του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού», καθώς «παραβιάζει και περιφρονεί ολόκληρη τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά ακόμη και την ελληνική». Κι έτσι ανακοίνωσε πως κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτημα για αναίρεση της απόφασης, ενώ ταυτόχρονα θα προσφύγει και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στο Στρασβούργο.
Τη Δευτέρα με νέα ανακοίνωσή του, το περιοδικό αναφέρει ότι απέστειλε επιστολή με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όλους τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν υπήρξε ουδέποτε καθηγητής των πανεπιστημίων Μαρβούργου, Οξφόρδης και Χάρβαρντ, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.
Παρατίθεται η ανακοίνωση της Athens Review of Books:
H Athens Review of Books έστειλε σήμερα, επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, επιστολές προς τον Πρόεδρο Τουσκ, τον Πρόεδρο Γιούνκερ, και όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τις οποίες τους κάνει γνωστό ότι οφείλουν πλέον να απευθύνονται προς τον Ν. Κοτζιά με την δέουσα προσφώνηση «Κύριε Καθηγητά», εκφράζοντας έτσι τον ανάλογο σεβασμό στις ακαδημαϊκές περγαμηνές του.
Διότι στην δίκη που είχε με την Athens Review of Books στο Εφετείο Αθηνών ο Νίκος Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι:
«…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου], … Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…».
Και τα τρία πανεπιστήμια με τα οποία επικοινωνήσαμε μάς διαβεβαίωσαν γραπτώς ότι οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία βάση. Τις απαντήσεις αυτές επισυνάπτουμε στις επιστολές προς τους Προέδρους Τουσκ, Γιούνκερ και τους Υπουργούς Εξωτερικών.
Εμείς βέβαια δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστεύουμε τον υπουργό μας. Θεωρούμε μάλιστα πως είναι κέρδος για τη χώρα μας που ο Νίκος Κοτζιάς αποποιήθηκε αυτές τις θέσεις στα τρία παραπάνω φημισμένα πανεπιστήμια προκειμένου να ασχοληθεί με τα καθ’ ημάς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.