Πολιτικη & Οικονομια

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Τα στοιχεία από MRB και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106659-211618.jpg

Δημοσκόπηση της MRB για το Star δείχνει απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 25,1%. Η Χρυσή Αυγή έχει 6%, το ΚΚΕ 5%, το Ποτάμι 4,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η ΛΑΕ 3,6% και οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μοιράζονται επίσης το ίδιο ποσοστό (29,6%), η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%.

Ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός επιλέγεται ο Αλέξης Τσίπρας με 37,1% και σε μικρή απόσταση ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 36%.

Ισοπαλία και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με 27% αποτυπώνεται και σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Ακολουθούν η ΧΑ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%,, το Ποτάμι με 5,5%, ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων μοιράζονται 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%.

Εκτός Βουλής και πάλι οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 1,5%.

Ισοπαλία έχουν και στη δημοφιλία ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ελαφρώς περισσότερες αρνητικές ψήφους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με ποσοστό 24% και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 18,5%.

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση ποια κυβέρνησή θα έδινε περισσότερη σιγουριά, το 45% των πολιτών απαντά ότι θα ήταν μια κυβέρνηση με εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Να θυμίσουμε ότι η δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 0,6%, τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή ενώ και σε αυτή η ΑΝΕΛ δεν "βλέπουν" βουλευτικά έδρανα με ποσοστό 2%.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY