- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπουτάρης για ΧΑ: Θα δείξει αν είναι μέρος της κοινωνίας ή του ζωικού βασιλείου (video)
Τα τσίπουρα και ο Κασιδιάρης
Τα... τσίπουρα και τους χαρακτηρισμούς της Χρυσής Αυγής για το πρόσωπό του σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Δήμαχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών συνδυασμών, που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η κατανομή των δημοτικών χώρων και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης τους από πολιτικά κόμματα και συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να μην καταλήγουν τελικά σε μία κοινή γραμμή. Η πλειοψηφία των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΠΑΜ, ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ του αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από την κατανομή χώρων, χαρακτηρίζοντάς την εγκληματική και ναζιστική οργάνωση. Τα υπόλοιπα κόμματα (ΝΔ, Ένωση Κεντρώων) τάχθηκαν υπέρ της τήρησης του νόμου, ενώ Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δεν πήραν σαφή θέση υπέρ ή κατά, με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή η πρόταση για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής.
Όπως γράφει το thestival.gr, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι ο ίδιος διαφωνεί με τον αποκλεισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή έχω πιει και καμιά 15αριά τσίπουρα πριν έρθω εδώ, όπως λέει ο κος Κασιδιάρης, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε αποκλεισμός από αυτό που λέει ο νόμος, δεν το κάνουμε, αλλά ο χαρακτηρισμός ότι η Χρυσή Αυγή είναι καρκίνωμα πρέπει να υπάρχει. Με τη συμπεριφορά τους θα δείξουν αν είναι μέρος της κοινωνίας ή μέρος του ζωικού βασιλείου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.