- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαφαζάνης: Βλέπω πιθανή τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας για εθνικό νόμισμα και μνημόνιο
«Τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Realfm 97,8.
«Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές, στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.
Επίσης τόνισε ότι «ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει. Απεδείχθη αυτό πέντε χρόνια τώρα, θα αποδειχθεί και τα επόμενα 3 χρόνια» και συμπλήρωσε πως είναι μεγάλο λάθος και συνοδεύεται από μία απίστευτη και αφόρητη τρομοκρατία η διατύπωση ότι τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει επίσης μνημόνιο.
«Όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο. Είναι μία προϋπόθεση. Είναι ένα μέσον για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το εθνικό νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα, πρώτα απ’ όλα, να δώσει ρευστότητα στην οικονομία. Όλες οι οικονομίες του κόσμου στηρίζονται στο εθνικό τους νόμισμα για να παρέχουν ρευστότητα και να τονώνουν την εθνική τους δραστηριότητα. Η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα δεν την έχει.», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Όσο για την πιθανότητα μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να επιφέρει συνεχείς υποτιμήσεις του νομίσματος, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απάντησε αρνητικά.
«Όχι, κύριε Χατζηνικολάου. Μπορεί, βεβαίως μαζί με το εθνικό νόμισμα να πάμε σε μια περιορισμένη υποτίμηση, όπως φαντάζομαι», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Αυτή η υποτίμηση δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Θα τονώσει την ελληνική οικονομία και θα δώσει ώθηση σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.