Πολιτικη & Οικονομια

Λαφαζάνης: Βλέπω πιθανή τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας για εθνικό νόμισμα και μνημόνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106222-210785.jpg

«Τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Realfm 97,8.

«Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές, στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Επίσης τόνισε ότι «ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει. Απεδείχθη αυτό πέντε χρόνια τώρα, θα αποδειχθεί και τα επόμενα 3 χρόνια» και συμπλήρωσε πως είναι μεγάλο λάθος και συνοδεύεται από μία απίστευτη και αφόρητη τρομοκρατία η διατύπωση ότι τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει επίσης μνημόνιο.

«Όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο. Είναι μία προϋπόθεση. Είναι ένα μέσον για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το εθνικό νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα, πρώτα απ’ όλα, να δώσει ρευστότητα στην οικονομία. Όλες οι οικονομίες του κόσμου στηρίζονται στο εθνικό τους νόμισμα για να παρέχουν ρευστότητα και να τονώνουν την εθνική τους δραστηριότητα. Η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα δεν την έχει.», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όσο για την πιθανότητα μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να επιφέρει συνεχείς υποτιμήσεις του νομίσματος, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απάντησε αρνητικά.

«Όχι, κύριε Χατζηνικολάου. Μπορεί, βεβαίως μαζί με το εθνικό νόμισμα να πάμε σε μια περιορισμένη υποτίμηση, όπως φαντάζομαι», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Αυτή η υποτίμηση δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Θα τονώσει την ελληνική οικονομία και θα δώσει ώθηση σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.