- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών
«Ο Τσίπρας για ιδεολογικούς λόγους έβαλε ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία»
Μιλώντας στο MEGA και στους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη, επισήμανε πως είναι αντίθετος με τη φορολόγηση των αγροτών, ενώ τόνισε πως η επιβολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία είναι μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολογηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Για τη φορολογία των αγροτών είπε «Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν είναι προκαθορισμένο: αποκλείεται η προκαταβολή φόρου με βάση τι εισόδημα της περασμένης χρονιάς, αποκλείεται η φορολόγηση όταν είσαι μόνο αγρότης, δεν είναι δυνατόν να 4πλασιάζεται η εισφορά σου στον ΟΓΑ αν είσαι μόνο αγρότης».
Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό λόγο για να προκηρύξει εκλογές εστιάζοντας την κριτική του στα όσα είπε ο ίδιος ότι είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να κάνει εκλογές. «Αφού ρε κουμπάρε στις 12 Ιουλίου είχες αποφασίσει εκλογές, τι μας παραμυθιάζεις στις 24 Ιουλίου; Δεν καταλαβαίνει τι λέει, μπορεί να λέει ότι αποφάσισε στις 12 Ιουλίου να κάνει εκλογές και μετά να υπόγραψε τη συμφωνία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Από τον Ιούνιο κάναμε 6 εκλογές σε ένα χρόνο γι' αυτό εγώ ήμουν αντίθετος στο να γίνουν εκλογές τώρα διότι οι πολίτες μας δίνουν εμάς την εντολή να λύσουμε το πρόβλημα, δεν νομιμοποιούμαστε να πάμε στους πολίτες και να τους πούμε λύστε εσείς το πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην προσέλθουν στις κάλπες με ψήφο διαμαρτυρίας.
«Οι εκλογές μπορεί να μας οδηγήσουν πίσω σε αρκετά θέματα. Ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές, για να μην καταλάβουν οι πολίτες τις συνέπειες της υπογραφής του στο Μνημόνιο. Έπρεπε να μας δώσει χρόνο να συζητήσουμε περισσότερο πριν από την κάλπη. Εάν είχε πιστέψει ο κ. Τσίπρας ότι ο Σόιμπλε ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ θα έπρεπε να είναι προσεχτικός. Εάν νόμιζε ότι μπλοφάρουν με τα capital controls και προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες είναι τραγικό» συνέχισε την κριτική του ο κ. Μεϊμαράκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.