- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: Μπαγιάτικο το παραμύθι Τσίπρα - Μεϊμαράκη
Ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Για «μπαγιάτικο παραμύθι» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.
«Ποιος αλήθεια θα μας σώσει; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μειμαράκης; Αυτό το μπαγιάτικο παραμύθι ανεβάζουν ξανά» είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε: «Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί ξανά στους κομματικούς μηχανισμούς, τους ερασιτέχνες, τα συμφέροντα και τις συντεχνίες […]Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν. Ούτε στο παρελθόν Τσίπρα – ούτε στο παρελθόν Μεϊμαράκη».
«Το θράσος του κ.Τσίπρα είναι μεγάλο. Οι επιλογές του ήταν όλες ή σχεδόν όλες αποτυχημένες. Το παραδέχεται και εκείνος» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, μίλησε για ανάγκη της χώρας από «ένα καθαρό Ποτάμι. Για να επιβάλουμε επιτέλους κανόνες» και πρότεινε: «Κανείς να μην γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Υπουργός με προϋπηρεσία στο δημόσιο, θα γίνεται κάποιος μόνο αν έχει μπει νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ. Όχι από το παράθυρο».
Επίσης, για τους βουλευτές πρότεινε: Κατάργηση της ισοβιότητας του Βουλευτή και ανώτερο όριο 2 συνεχόμενες τετραετίες και συνολικά 4 σε όλη τη ζωή ενός βουλευτή, ενώ όσον αφορά τη σύνταξη, το Ποτάμι προτείνει οι βουλευτές να λαμβάνουν σύνταξη μόνο από το επάγγελμά τους.
Για τον εκλογικό νόμο, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.
Για τη φορολόγηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της άγριας φορολογίας. Όχι νέοι φόροι, αλλά μάζεμα των φόρων» και πρότεινε την κατάργηση του ισοπεδωτικού τέλους επιτηδεύματος εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και απαλλαγή από την υποχρέωση του ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000€, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Φωτό: Το Ποτάμι / Θοδωρής Μανωλόπουλος
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.