- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σουλτς καταγγέλει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το προσφυγικό
Συνέντευξη του προέδρου του ΕΚ στη Die Welt
Η «καταφανής αποτυχία» ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν πρόσφυγες μετατρέπει τη Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και προκαλεί ανατριχιαστικές σκηνές στα σύνορα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνηθεί ένα κοινό σχέδιο πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία εντείνεται λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά πως περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο φέτος για να φθάσουν στις ακτές της νότιας Ευρώπης.
«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της ΕΕ, αλλά μάλλον με μια καταφανή αποτυχία ορισμένων κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
"Οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατών-μελών θα πρέπει στο τέλος να απομακρύνουν τα εμπόδια και να σταματήσουν αυτό το ανάξιο παιχνίδι", είπε ο Σουλτς.
Παρόλο που δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες αναφερόταν στην Ουγγαρία, που είναι μέλος του χώρου Σένγκεν και κατασκευάζει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία προκειμένου να περιορίσει αυτό που αποκαλεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ευημερία και ταυτότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.