- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τοποθετήσεις στελεχών στη Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
'Αλκης Ρήγος: Aναγκαίο να ανατραπεί το κακό εσωκομματικό κλίμα
Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.
Να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, «συνέδριο επανακαθορισμού της στάσης μας», ζήτησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Είπε ότι πρέπει να φτιαχτούν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπούν την Αριστερά και όχι, όπως ανέφερε, να παίρνει το χρίσμα του υποψηφίου όποιος περνάει απ' έξω, επισημαίνοντας ότι από τον χαρακτήρα των ψηφοδελτίων θα κρίνει εάν «χωράει» σε αυτά. Είπε ακόμη ότι τα μνημόνια απέδειξαν ότι όλοι είμαστε εφήμεροι, θεωρώντας ότι είναι λάθος να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιήσει τη συμφωνία, στο ακέραιο, δίχως να προβάλει κοινωνικά ισοδύναμα.
«Στην εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρχουν αριστεροί που θα θέλουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, συμπληρώνοντας ότι ούτε προοδευτικοί ή δημοκράτες ή άνθρωποι των κινημάτων θα θέλουν αυτή την ήττα. «Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συμπαρασύρει πολλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε δοκιμασία οι κοινωνικές μας εκπροσωπήσεις».
Ο καθηγητής 'Αλκης Ρήγος είπε στην παρέμβασή του ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει αριστερή παρένθεση για να μην ανατραπεί η ελπίδα στη χώρα. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να ανατραπεί το κακό εσωκομματικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με εξωστρέφεια και όχι με εσωστρέφεια για να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο κ. Ρήγος υπογράμμισε ότι έγιναν λάθος επιλογές σε πρόσωπα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για μεγάλο διάστημα αντιδημοκρατική εσωκομματική πορεία και ότι δεν ξεκαθάρισε ότι η πάλη γίνεται εντός της Ευρώπης και ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρος που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας, είπε ότι η μοναδική επιλογή είναι η πάλη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η πάλη πρέπει να γίνει με όλες τις δυνάμεις.
Ο Αντώνης Κοτσακάς είπε ότι στις καινούριες συνθήκες πλέον είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει προγραμματική και οργανωτική ενότητα. Ιδιαίτερα ως προς την οργανωτική ενότητα, τόνισε ότι έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στη βάση των θέσεων και των απόψεων των τάσεων που η καθεμιά υπερασπιζόταν τις δικές της θέσεις, αλλά τώρα, είπε, είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί αυτό το σχήμα και να κινηθεί σε ένα νέο ενωτικό πλαίσιο.
«Αριστερή κυβέρνηση χρειάζεται λίστες με αριστερούς ανθρώπους και σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημόνιο» είπε η Βασιλική Κατριβάνου, ασκώντας κριτική για τα ψηφοδέλτια και τη μη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει χωρίς καμία διαδικασία, ούτε στο κόμμα ψηφίζουμε, ούτε στις οργανώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.