- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπογράφουν δήλωση «στήριξης» στον Τσίπρα 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία κριτική σε Λαφαζάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τη στήριξή τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα υπογράφουν με δήλωσή τους 50 βουλευτές του κόμματος ενώ ασκούν δριμεία κριτική στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και στη πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ολόκληρη η δήλωση των βουλευτών
«Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομία και η κοινωνία έχουν βάναυσα πληγωθεί από τις πολιτικές του δικομματισμού και των μνημονίων. Ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαπραγμάτευση, στα όρια της ρήξης με την Ε.Ε., σε καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας και αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία που θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία για το λαό της χώρας μας. Καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό, αναντίστοιχο με τη συμφωνία που επιθυμούσε η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός. Παράλληλα, όμως, κατακτήσαμε τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα και ανοίξαμε τη συζήτηση για αλλαγές στη φυσιογνωμία της Ε.Ε.. Μέσα σε ένα εξάμηνο θεσπίσαμε νόμους και μέτρα προς όφελος των πληττόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων και επαγγελμάτων ακόμα και με «μονομερείς» ενέργειες (ανθρωπιστική κρίση, 100 δόσεις, 5ευρω νοσοκομείων, επαναπρόσληψη απολυθέντων, κλπ.)
Σήμερα χρειάζεται να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Πρώτη προτεραιότητα είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα, να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες, να υλοποιήσουμε δημοκρατικές τομές με πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και να ξηλώσουμε το παλιό σύστημα και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες, με κοινωνική δικαιοσύνη, υπηρετώντας τις αξίες της Αριστεράς. Πάνω από όλα, όμως, απαιτείται να προχωρήσουμε στην πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, προστασίας της εργασίας, υποστήριξης των παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.
Η αλλαγή αυτή απαιτεί ενεργή και συμμέτοχη την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα σχεδιασμού, αποφάσεων και ελέγχου.
Απαιτεί ισχυρή και αδέσμευτη κυβέρνηση που θα έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αγωνιστεί και να συγκρουστεί, να μεταρρυθμίσει, να στηρίξει την κοινωνία και να εκκινήσει την οικονομία. Απαιτεί καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε η χώρα να προχωρήσει με αποφασιστικά, προοδευτικά βήματα.
Εκφυλιστικά φαινόμενα όπως προσωπικές στρατηγικές, κατάχρηση των πολιτειακών ρόλων, αξιοποίηση των διερευνητικών εντολών, κωλυσιεργία και ακρότητες για προσωπικά και εκλογικά οφέλη, αντίκεινται στη θέληση και στα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας.
Η βούληση της ισχυρής πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρη. Η δημοκρατία δε φοβάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, αντίθετα την επιδιώκει όποτε χρειάζεται.
Εμείς δηλώνουμε παρούσες και παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην επόμενη ημέρα της πατρίδας μας!
Ακριώτης Γεώργιος
Αραχωβίτης Σταύρος
Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττας Δημήτρης
Γάκης Δημήτρης
Γιαννακίδης Στάθης
Γκαρά Αναστασία
Γρηγόρης Σταύρος
Δέδες Γιάννης
Δημητριάδης Μίμης
Εμμανουηλίδης Δημήτρης
Ζεϊμπέκ Χουσεϊν
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καϊσας Γεώργιος
Καματερός Ηλίας
Κάτσης Μάριος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Καραγιάννης Γιάννης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κωνσταντινέας Πέτρος
Καφαντάρη Χαρά
Μανιός Νίκος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μπαλλής Συμεών
Μπάρκας Κώστας
Μουσταφά Μουσταφά
Ουρσουζίδης Γιώργος
Πάντζας Γιώργος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Παραστατίδης Θεόδωρος
Ρίζος Δημήτρης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σεβαστάκης Δημήτρης
Σέλτσας Κωνσταντίνος
Σηφάκης Γιάννης
Σκούφα Ελισάβετ
Σμίας Χρήστος
Στέφος Γιάννης
Συρίγος Αντώνης
Συρμαλένιος Νίκος
Τεκτονίδου Βούλα
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζαμακλής Χαρίλαος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίρκας Βασίλης
Φάμελλος Σωκράτης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για παραβιάσεις σχετικές με τα κόκκινα δάνεια
Νωρίτερα τα χρήματα στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους
Ποιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα
Αριστερά, αγορά και διαφθορά: Οι βεβαιότητες μιας πολιτικής ιδεολογίας
Πώς η ρύθμιση των 72 δόσεων αλλάζει τα δεδομένα
Η τηλεδιάσκεψή του με τον σκηνοθέτη
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.