- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) δε φοβάται τις εκλογές. Η απόφαση να γίνουν αποτελεί ευθύνη και πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα. Νομίζω ότι θα τις προκηρύξει άμεσα και όχι αργότερα από τον Νοέμβρη. Σε κάθε περίπτωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης».
Αυτά είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στη «Real News» του Σαββατοκύριακου.
Άλλα σημεία της συνέντευξης:
· Η κυβέρνηση πρέπει είτε να διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, κάτι που δεν είναι πρόθεσή της, είτε να κάνει εκλογές. Κυβέρνηση μειψηφίας δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο
· Προγραμματική συμφωνία με την Αριστερά για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης δεν είναι δυνατή
· Η ΝΔ πρέπει να παραμείνει κυβερνητική δύναμη, πείθοντας όμως το λαό με τη δύναμη των ιδεών της, χωρίς παραχωρήσεις, παλινδρομήσεις ή συμβιβασμούς και κυρίως χωρίς να παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.
· (Για την πρότασή του ν΄ απέχει προχτές το κόμμα του και να μην ψηφίσει «Ναι» στο Μνημόνιο 3, πρόταση που δεν υιοθετήθηκε): «Αποτέλεσε πρόταση που ισορροπούσε από τη μία στην ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση της χώρας και άρα συμφωνία και από την άλλη στην άρνηση εγκρίσεως του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, το οποίο ενσωματώνει δημοσιονομικά μέτρα που οφείλονται στην καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα και βεβαίως ερμηνεύεται, ενδεχομένως μη ορθά αλλά πάντως ερμηνεύεται, ως στήριξη στην παραπαίουσα και καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για παραβιάσεις σχετικές με τα κόκκινα δάνεια
Νωρίτερα τα χρήματα στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους
Ποιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα
Αριστερά, αγορά και διαφθορά: Οι βεβαιότητες μιας πολιτικής ιδεολογίας
Πώς η ρύθμιση των 72 δόσεων αλλάζει τα δεδομένα
Η τηλεδιάσκεψή του με τον σκηνοθέτη
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.