Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Το σίριαλ πρόεδρος vs κυβέρνηση συνεχίζεται

Σήμερα, στη συζήτηση του Μνημονίου 3

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105087-208623.JPG

Νέα κόντρα αναμένεται σήμερα Πέμπτη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πλευρών.

Λεπτομερέστερα, η πρόεδρος δήλωσε ότι συμφωνεί μεν ν΄ ανοίξει η Βουλή σήμερα –αρχικά για τις επιτροπές επεξεργασίας του νομοσχεδίου με το Μνημόνιο 3 και στη συνέχεια η ολομέλεια- αλλά δε συμφωνεί να συζητηθεί το θέμα με διαδικασίες φαστ τρακ και πρότεινε ολοκλήρωση της συζήτησης την ερχόμενη βδομάδα.

Η κυβέρνηση, αντίθετα, δήλωσε ότι το θέμα είναι κατεπείγον και η συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα, έστω και ξημερώματα, αφού αύριο είναι προγραμματισμένη η σχετική συνεδρίαση του eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Αν η κ. Κωνσταντοπούλου επιμείνει, ο θέμα αναμένεται να τεθεί στην αρχή της συζήτησης στην ολομέλεια και να λυθεί με ψηφοφορία επί της διαδικασίας, όπως είχε γίνει στην προηγούμενη συνεδρίαση για τα προαπαιτούμενα. Τότε η πρόεδρος είχε μειοψηφήσει, κατέβηκε από την έδρα και τη συζήτηση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε διευθύνει ο πρώτος αντιπρόεδρος κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος κατηγορήθηκε για κωλυσιεργία και χάσιμο -κοινοβουλευτικά-  της χτεσινής μέρας, κατηγορία ωστόσο που η ίδια απέκρουσε χτες, το βράδυ, μιλώντας στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. 

(Φωτογραφία ΑΠΕ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ