Πολιτικη & Οικονομια

Μητρόπουλος: «Παιδαριώδης ο Βαρουφάκης»

Τι λέει για το αν το ήξερε ή όχι ο Τσίπρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103902-206363.jpg

«Αυτά που έκανε ο Βαρουφάκης είναι περιπέτειες θεωρητικές, αρκετά παιδαριώδεις, αρκούντως αφελείς. Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει -φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν- ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις -φοβούμαι και η δική μας- έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι, και να φύγουμε από το ευρώ, θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας».

Έτσι μίλησε για τον πρώην υπουργό κ. Γιάνη Βαρουφάκη και το διαβόητο σχέδιό του σήμερα Τρίτη πρωί στο «Μέγκα» ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος, ακόμα, δήλωσε:

· «Από ένα σημείο και μετά ο Βαρουφάκης με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με το ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του, φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα»

· «Είτε λειτούργησε ατομικά, είτε λειτούργησε επικοινωνώντας ή κοινωνώντας το σχέδιό του στον πρωθυπουργό ή σε άλλους ο Βαρουφάκης, φαίνεται ότι ο Σόιμπλε και οι δανειστές ήξεραν τις προθέσεις του, με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο. Φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του»

· «Ο Τσίπρας δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ