Πολιτικη & Οικονομια

Reuters: Αρχίζουν τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις

Στόχος η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103715-206017.jpg

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους τέσσερις θεσμούς για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο. Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα οι εκπρόσωποι των θεσμών να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Νωρίτερα και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ ότι οι θεσμοί θα μπορούν να επισκέπτονται και τα υπουργεία εάν αυτό προβλέπεται στη συμφωνία.

Άλλες πηγές από τις Βρυξέλλες, πάντως, σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αν και καμία πλευρά δεν φαίνεται να επιθυμεί να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα λήγει ομόλογο προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εάν δεν έχει επέλθει συμφωνία, θα χρειαστεί και δεύτερη χρηματοδότηση-γέφυρα.

Η εφημερίδα «Κεφάλαιο» αναφέρει πως το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει γίνει, καθώς οι διαβουλεύσεις, έστω και εξ αποστάσεως, ήταν εντατικές όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ