Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Παραμένει ο «προσωρινός» Μεϊμαράκης

Τι θα προταθεί στην αυριανή Πολιτική Επιτροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103577-205749.jpg

Μέχρι την άνοιξη του 2016, αλλά χωρίς να προσδιορίζεται πότε ακριβώς, θα πρέπει να εκλεγεί ο καινούργιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και η εκλογή θα γίνει με τη ισχύουσα διαδικασία. Αυτό θα προταθεί στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος την Παρασκευή 24 Ιουλίου, με ομοφωνία των ηγετικών στελεχών (Εκτελεστική Γραμματεία και Πολιτικό Συμβούλιο). Μέχρι τότε την αρχηγία θα ασκεί ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Στο μεσοδιάστημα, εξάλλου, θα συνεχιστούν οι προσυνδιασκέψεις που είχαν αποφασιστεί επί της ηγεσίας του κ. Σαμαρά και θα γίνει και η Εθνική Συνδιάσκεψη, στην οποία μπορεί να τεθούν θέματα που αφορούν την ιδεολογική κατεύθυνση και εν γένει τη φυσιογνωμία του κόμματος.

Εξάλλου, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία, εξέφρασαν «την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη».

Έτσι αποτράπηκε η εκλογή τον Αύγουστο και/ή από τον πολύ λαό, αλλά ΠΑΣΟΚ. 

Στο παρασκήνιο, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επαφές στα κορυφαία κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ήταν και το κείμενο με τις υπογραφές 58 βουλευτών που διακινήθηκε το βράδυ τη Τετάρτης και ζητούσε την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς και επαφές του ίδιου του «προσωρινού» αρχηγού με τον κ. Κ. Καραμανλή, τον κ. Αντ. Σαμαρά και άλλους / άλλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ