- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντονής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα συνοχής»
«Ακατανόητο να λέμε ‘στηρίζω την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζω τα νομοσχέδια’»
Μόνος δρόμος είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νέες διαρροές στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Πολιτισμού Σταύρος Κοντονής, εγκαλώντας την Αριστερή Πλατφόρμα για απουσία εναλλακτικής λύσης στη συμφωνία.
Ο Κοντονής είπε μεταξύ άλλων ότι «Αν συνεχιστεί αυτή η δουλειά, αν έχουμε κάτω από 120 βουλευτές, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από διερευνητικές. Είναι ακατανόητο να λέμε ‘στηρίζω την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζω τα νομοσχέδια’. Έχει μετατραπεί αυτή η κυβέρνηση σε κυβέρνηση μειοψηφίας... Αντιλαμβάνονται οι σύντροφοι τι έχει συμβεί; Είτε υπηρετούμε την πλειοψηφική άποψη είτε όχι . Δεν θα μιλήσω για αποστασίες αλλά να αντιληφθούν ότι καταβαραθρώνει την κυβέρνηση».
Και συνέχισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα συνοχής. Προοιωνίζονται πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαριστεί και στην κοινωνία και το κόμμα, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έχοντας δυο γραμμές, με την πλειοψηφία να στηρίζει τη συμφωνία ως αναγκαίο κακό, και την άλλη, απολύτως αρνητική, χωρίς να παρουσιάζει εναλλακτική λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής. Στην Αριστερά για να προχωρήσεις σε δημιουργικές συνθέσεις θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια»
Επίσης είπε «Η άτακτη χρεοκοπία σημαίνει οι φτωχοί άνθρωποι να βρεθούν σε εξαθλίωση» σημείωσε ο υφυπουργός. «Η άμεση αποχώρηση από το ευρώ γίνεται από τη μια στην άλλη χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση;».
Ο Κοντονής ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως σύνθημα καλύτερη διαπραγμάτευση εντός του ευρώ, και η απόφαση του συνεδρίου του κόμματος δεν μπορεί να αλλάξει με απόφαση της ΚΕ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.