- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβέρνηση: Ζωή, αύριο το πολύ μέχρι τις 12 το βράδυ
Τι θα κάνει η πρόεδρος της Βουλής;
Η συζήτηση και ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου (ν/σ) στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Τετάρτη πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην ίδια μέρα, δηλαδή το πολύ μέχρι τις 12 το βράδυ, τονίζει σε σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.
Αιτιολογώντας την υπόδειξή του, ο κ. Σαγιάς λέει ότι το ν/σ «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της Διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».
Η πρόεδρος της Βουλής, που είναι αντίθετη με τα ν/σ για τα προαπαιτούμενα, είχε προσπαθήσει να κωλυσιεργήσει την ψήφιση του πρώτου ν/σ, αλλά είχε αποτύχει, ενώ χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία «πραξικόπημα».
Είναι άγνωστο ποια θα είναι η αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου αύριο Τετάρτη Τα ενδεχόμενα είναι: α) προσπάθεια κωλυσιεργίας, όπως πριν λίγες μέρες, και απόρριψή της βάσει ψηφοφορίας β) πρόταση μομφής, έκπτωση από το αξίωμα και εκλογή νέου προέδρου γ) προσωρινός (αυτο)παραμερισμός της και διεξαγωγή της συνεδρίασης υπό άλλον πρόεδρο δ) παραίτηση (ή ίδια φέρεται ότι το έχει αποκλείσει).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.