- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζωή: Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί
«Αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών»
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαιρετίζοντας την 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.ΔΕ.Ε.) είπε ότι στην Ελλάδα γίνεται «πραξικόπημα» που δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της», είπε και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης».
«Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέροντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουν και 22 Ιουνίου στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις».
«Αυτό», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, «είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.