Πολιτικη & Οικονομια

Βάσει εμπορικής αξίας οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Τι αναφέρει η έκθεση του ΓΛΚ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103234-205112.jpg

Σύμφωνα με την έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλάζει η διαδικασία των πλειστηριασμών –έχει μπει στο 2ο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η έκθεση αναφέρει ότι ως βάση θα λαμβάνεται πλέον υπ’ όψιν η εμπορική αξία του ακινήτου και όχι η αντικειμενική αξία όπως ήταν μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση του ΓΛΚ αναφέρει: «ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά τον χρόνο της κατάσχεσης. Σήμερα, ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τον ν. 1249/1982».

Να τονίσουμε ότι οι εμπορικές αξίες, στις περισσότερες περιοχές, είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αντικειμενικές (Η Ναυτεμπορική αναφέρει ότι σε κάποιες περιοχές η διαφορά είναι μεγαλύτερη ακόμη και του 30%). Ως εκ τούτου οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με χαμηλότερη τιμή «εκκίνησης». Αυτό είναι υπέρ της τράπεζας αλλά εις βάρος του οφειλέτη, ο οποίος θα μπορεί να χάσει το περιουσιακό του στοιχείο σε χαμηλότερο τίμημα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY