- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έφυγαν» οι ρυθμίσεις για συνταξιοδοτήσεις και αγρότες
Δεν θα ψηφιστούν την Τετάρτη στη Βουλή
Μετά από σχετική διευκρίνιση από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη δεν θα «εμφανιστούν» στη Βουλή οι προς ψήφιση ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς και τυχόν ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.
Παράλληλα το Μαξίμου γνωστοποίησε ότι η συζήτηση και ψηφοφορία θα αφορά:
- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που -όπως αναφέρει- «αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη».
- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.
Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή».
Μεταξύ άλλων ο υπουργός δήλωσε ότι «Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου» σημειώνει ο κ. Αποστόλου και προσθέτει: «Δεν θέλω να σας πω περισσότερα, αλλά να ξέρουν οι αγρότες ότι θα δώσουμε τη μάχη και να μας έχουν εμπιστοσύνη όπως μέχρι σήμερα βλέπουν τι μάχες δίνονται και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εδώ, και δεν θα υπάρχουν αυτές οι επιπτώσεις που δημοσιοποιούνται. Να μην ανησυχούν, αλλά θα προσπαθήσουμε και νομίζω ότι αντιλαμβάνονται οι αγρότες ότι μπροστά στον γκρεμό που βρεθήκαμε και στον εκβιασμό ή υπογράφετε ή οδηγείστε σε χρεοκοπία, καταλαβαίνετε ότι ήταν μονόδρομος. Ομως και σε αυτόν τον μονόδρομο θα υπερασπιστούμε έναν χώρο που είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να σπρώξει αυτό που λέμε εμείς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να μην ανησυχούν, επιπτώσεις τουλάχιστον ούτε την φετινή χρονιά ούτε την επόμενη επιπλέον αυτό που μέχρι σήμερα υπάρχουν ,δεν θα φανούν για τον αγροτικό χώρο. Εχουμε το χρόνο να τα δούμε με ψυχραιμία και κυρίως και με ισοδύναμα ,εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις πως θα βοηθήσουμε τους αγρότες να μην επηρεαστούν. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις αλλά οπωσδήποτε όμως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μια διαδικασία και να κρατήσουμε ένα χώρο όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις να έχει από αυτή τη θύελλα που βιώνουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.